Hello my True Visitors ...

Hello my True Visitors ...
Google

Feed for Fast Review this Blog

(Poem) Mutiara Kata

Cantik Menawan


Jika inginkan bentuk bibir yang menawan, bukan dengan memakai lipstik dengan warna idaman. Tapi bentuklah ia dengan ucapan kata-kata kebaikan.

Inginkan mata yang cantik menawan dan indah bukan hanya memakai pewarna mata. Tapi sebenarnya adalah dengan mencari dan memandang kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.

Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing dan mengkagumkan, bukan dengan berdiet semata-mata. Tapi berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.

Rambut yang indah tentulah menjadi idaman wanita, bukan sampo bukan pewarna yang diperlukannya, tapi larutan penuh kasih di atasnya. Bagi si ibu, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari, karena anak kecil itu memangnya penuh kasih dihati.

Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, niscaya anda tidak akan pernah berjalan sendirian.

Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali dan diampuni.

Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah! Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, insyaAllah akan senantiasa ada tangan terhulur buatmu.

Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri nikmat yang telah diberi pada dua tangan mu, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Tapi sebenarnya kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.
Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajahnya. Tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan.

Dan kecantikan itu akan tumbuh di sepanjang waktu buatnya ...